Skip to content

Arrested Development “Natural”, 1992

21 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: Arrested Development “Natural”
Speech och DJ Headliner gjorde i slutet av åttiotalet ett tappert men misslyckat försök med gangsta-rap. När dom insåg att det inte riktigt var deras grej skippade dom alla F-ord och anammade Native Tongues mer grooviga sidor och kombinerade dom med folk-blues-instrument, influerade av sitt sydstatsursprung i Atlanta, vilket skapade en unik crossover inom hip-hop.

De började dessutom värna om sina afrikanska rötter och bland bandmedlemmarna fanns även deras kläddesigner Aerle Taree, koreografen Montsho Eshe, samt inte minst  deras andlige rådgivare, ”byäldsten” Baba Oje.

På deras debutalbum 3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of… fanns flera hits: “People everyday”, “Mr Wendal” och “Tennessee”. Där fanns även “Natural”, som var lika mycket dansvänlig rap som dom andra. Och lika bra.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: