Skip to content

Arrested Development “Natural”, 1992

21 juli, 2012

Lyssna på Spotify: Arrested Development ”Natural”
Speech och DJ Headliner gjorde i slutet av åttiotalet ett tappert men misslyckat försök med gangsta-rap. När dom insåg att det inte riktigt var deras grej skippade dom alla F-ord och anammade Native Tongues mer grooviga sidor och kombinerade dom med folk-blues-instrument, influerade av sitt sydstatsursprung i Atlanta, vilket skapade en unik crossover inom hip-hop.

De började dessutom värna om sina afrikanska rötter och bland bandmedlemmarna fanns även deras kläddesigner Aerle Taree, koreografen Montsho Eshe, samt inte minst  deras andlige rådgivare, ”byäldsten” Baba Oje.

På deras debutalbum 3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of… fanns flera hits: “People everyday”, “Mr Wendal” och “Tennessee”. Där fanns även “Natural”, som var lika mycket dansvänlig rap som dom andra. Och lika bra.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: