Skip to content

#379. Lucinda Williams “People talkin'”, 2003

9 Aug, 2012

Lyssna på Spotify: Lucinda Williams “People talkin'”
Det jag hade hört av och om Lucinda Williams var enbart positivt, fram tills att jag googlade lite på folks egna omdömen lite här och var på nätet, där jag förvånas över att vissa retar sig så på henne. Fast jag tror inte att det är orsaken till hennes paranoia i ”People talkin’”.

Hon växte upp med en pappa som lyssnade på Hank Williams(ej släkt) och flyttade runt en hel del i både södra USA, men också Mexico och Chile. Hon hoppade av college för att satsa på musiken och släppte två album 1979 och 1980 innan allt stannade av. Under många år på 80-talet tog hon tillfälliga jobb och flyttade från Austin, Texas till Los Angeles där hon tog sånglektioner för att låta som Joan Baez(vilket hon gudskelov inte gör idag; Baezs vibrato är mer än vad en normal människa klarar av). Efter två skivor till(1988 och 1992) bidrog hon 1993 med en låt till Sweet Relief, en skiva till stöd för den MS-drabbade artistkollegan Victoria Williams(ej heller släkt), där också The Jayhawks och Pearl Jam deltog.

Lucinda Williams karriär började sakta blomstra och hon är numera en högt aktad artist och kompositör, hyllad av kollegor som Tom Petty, Bob Dylan, Emmylou Harris, Steve Earle och Ryan Adams.

”People talkin’” är en lunkande countrylåt, som skulle ha kunnat komma från nämnde Williams(Hank alltså), och handlar om hur utomstående krafter försöker sabotera en relation med en massa skvaller. Möjligen kom den till utifrån hennes egna erfarenheter av att flytta runt och hela tiden gå den hårda vägen till ett socialt liv med inskränkta personer som hade svårt att acceptera en utböling.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: