Skip to content

#389. The Lemonheads ”Into your arms”, 1993

19 augusti, 2012

Lyssna på Spotify: The Lemonheads ”Into your arms”
I samma takt som The Lemonheads tappade originalmedlemmar tappade dom också bit för bit av sina punkrötter för att istället släppa fram sin poppiga sida. Väl utmejslade melodier strömmade ur Evan Dandos väl utmejslade ansikte och deras popularitet stegrade.

Ironiskt nog var det ofta inte med sina egna låtar dom fick störst uppmärksamhet. Redan Suzanne Vega-covern ”Luka” satte dom på kartan, och med Simon & Garfunkels ”Mrs Robinson” blev dom kungarna av MTV. Låten spelades in på 3 timmar för att blidka skivbolagets önskan om en snabb hit och denna tajmade återutgivningen av filmen Mandomsprovet på video.

”Mrs Robinson” drog med sig succéalbumet It’s a Shame About Ray uppåt och deras “bubblegrunge”(Dandos eget uttryck) gav folk den pop som saknades i dåvarande grungetider. Evan Dando sökte låtskrivarsparring i Australien och tog med sig flera av sina nya kompisars låtar på sina skivor, framför allt av Tom Morgan som är medkompositör på lejonparten av uppföljaren Come On Feel The Lemonheads.

”Into your arms” är dock skriven av Love Positions och The Hummingbirds Robyn St Clare, en låt som Dando ville spela in för att ”hon just fått barn och kunde behöva lite pengar”. Generöst mot henne, särskilt som det också blev något av en hit, men också mot oss som fick höra denna annars förlorade pärla.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: