Skip to content

#389. The Lemonheads ”Into your arms”, 1993

19 Aug, 2012

Lyssna på Spotify: The Lemonheads “Into your arms”
I samma takt som The Lemonheads tappade originalmedlemmar tappade dom också bit för bit av sina punkrötter för att istället släppa fram sin poppiga sida. Väl utmejslade melodier strömmade ur Evan Dandos väl utmejslade ansikte och deras popularitet stegrade.

Ironiskt nog var det ofta inte med sina egna låtar dom fick störst uppmärksamhet. Redan Suzanne Vega-covern ”Luka” satte dom på kartan, och med Simon & Garfunkels ”Mrs Robinson” blev dom kungarna av MTV. Låten spelades in på 3 timmar för att blidka skivbolagets önskan om en snabb hit och denna tajmade återutgivningen av filmen Mandomsprovet på video.

”Mrs Robinson” drog med sig succéalbumet It’s a Shame About Ray uppåt och deras “bubblegrunge”(Dandos eget uttryck) gav folk den pop som saknades i dåvarande grungetider. Evan Dando sökte låtskrivarsparring i Australien och tog med sig flera av sina nya kompisars låtar på sina skivor, framför allt av Tom Morgan som är medkompositör på lejonparten av uppföljaren Come On Feel The Lemonheads.

”Into your arms” är dock skriven av Love Positions och The Hummingbirds Robyn St Clare, en låt som Dando ville spela in för att ”hon just fått barn och kunde behöva lite pengar”. Generöst mot henne, särskilt som det också blev något av en hit, men också mot oss som fick höra denna annars förlorade pärla.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: