Skip to content

#390. Chuck Prophet “That’s how much I need your love”, 2002

20 augusti, 2012

Lyssna på Spotify: Chuck Prophet ”That’s how much I need your love”
Jag erkänner: jag är en garderobsromantiker. Och vad fan är det då?, tänker du.

En dagdrömmare som gärna skulle vilja vara lite mer romantiskt påhittig, men som inte kommer till skott när det kommer till kritan. En som lever sig in i Edward Burns-filmer, Ted Demmes Beautiful Girls och Michel Gondrys Eternal Sunshine of the Spotless Mind, men som vid insikten att livet inte är som på vita duken ej kommer till skott med någonting ens i närheten. Fast vid närmare eftertanke är det mest historierna och miljöerna som är romantiska i dom filmerna, inte alltid vad personerna gör för varandra.

”That’s how much I need your love” spelade jag för min nyblivna fru på en rasslig gammal mobiltelefon i ett spartanskt hotellrum vid Earl’s Court i London. Hon fick en armbandsklocka i morgongåva, och jag försökte vara åtminstone en smula kärleksfull.

Ex-Green On Red-gitarristen Chuck Prophet har ett säreget uttryck med sin mörka baryton, och “That’s how much I need your love” en ökentwang som är ett direkt arv från hans förra band. Skallerormarna krälar runt fötterna. Nästan. När han var förband till The Jayhawks var jag och min kära kvinna på plats. Det enda rätta hade varit att kräva Prophet på den här låten, men det gjorde jag inte. Garderobsromantikern igen.

Fast i rättvisans namn(mitt) minns hon inte ens låtens betydelse för vår lycka. Och klockan hon så kärt satte runt sin handled den där morgonen i London? Den ligger i badrumsskåpet sedan något år tillbaka. Badrumsskåpsromantik?

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: