Skip to content

Del Amitri “In the frame” VH1 Live in studio

24 Aug, 2012

Jag vet inte vad det är med Skottland, men densiteten av melodisnickare där är högre än i övriga världen, det är helt klart. Teenage Fanclub, Belle & Sebastian, Aztec Camera, Cosmic Rough Riders, The Blue Nile, The Pearlfishers. Då har vi inte ens pratat historia, om Orange Juice, Donovan och Josef K.

”In the frame” låg som en av femtielva B-sidor till Del Amitri-singeln och radiohiten ”Roll to me” men borde med facit i hand ha varit med på albumet Twisted 1995. Dragspelet som ackompanjerar den akustiska gitarren ger nästan låten en andlig känsla, och Justin Currie har sandpappersrösten som bär upp allt. På skiva lät den berörande avskalad, och känslan består i det här klippet.

From → Live, Musiktips

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: