Skip to content

Del Amitri ”In the frame” VH1 Live in studio

24 augusti, 2012

Jag vet inte vad det är med Skottland, men densiteten av melodisnickare där är högre än i övriga världen, det är helt klart. Teenage Fanclub, Belle & Sebastian, Aztec Camera, Cosmic Rough Riders, The Blue Nile, The Pearlfishers. Då har vi inte ens pratat historia, om Orange Juice, Donovan och Josef K.

”In the frame” låg som en av femtielva B-sidor till Del Amitri-singeln och radiohiten ”Roll to me” men borde med facit i hand ha varit med på albumet Twisted 1995. Dragspelet som ackompanjerar den akustiska gitarren ger nästan låten en andlig känsla, och Justin Currie har sandpappersrösten som bär upp allt. På skiva lät den berörande avskalad, och känslan består i det här klippet.

From → Live, Musiktips

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: