Skip to content

#408. Janet Jackson ”Escapade”, 1989

7 september, 2012

Lyssna på Spotify: Janet Jackson ”Escapade”
Det var säkert inte helt lätt för Janet att vara Michaels syrra och ställa sig på egna ben utanför förtrycket inom familjen Jackson. Efter några år som rundkindad tonårssångerska bröt hon sig loss och rymde tillsammans med James DeBarge(ännu en artistfamilj med struliga medlemmar).

Den dynamiska producentduon Jimmy Jam och Terry Lewis tog henne under sina vingar och albumet Control var en demonstration av hur framtiden skulle låta. På konceptalbumet Rhythm Nation 1814 kom sedan det som blev grunden till hur tuff, funkig och hookfylld R&B skulle låta under de kommande 15 åren. Max Martin och hans Cheiron-polare har Jam och Lewis att tacka för att dom banade vägen.

”Escapade” är med sitt råa och melodifyllda groove det bästa Janet Jackson gjorde.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: