Skip to content

#409. Redd Kross “Mess around”, 1997

8 Sep, 2012

Lyssna på Spotify: Redd Kross “Mess around”
En engelsk tabloid påstod att drottning Elizabeth hade bannlyst Redd Kross tredje album Third Eye. Dessutom hävdade dom att en känd regissörs dotter(som också är skådespelerska och regissör) poserade naken på omslaget tillsammans med två tjejer och sin pojkvän. Blaskan hade fel. Det var hon(inte drottningen utan regissörens dotter) och tre bandmedlemmar på omslaget. Och endast hon var tjej. Och så säger man att engelska tabloider inte är trovärdiga.

Apropå trovärdighet var det många som inte gillade Kristian Luuks och Per Sinding-Larsens utskällda TV-program Popcirkus 2009. Det gjorde inte jag heller. På tok för mycket trams och så en chilensk apa som skulle vara någon form av humorinslag. Tar man ett program som brittiska Later…with Jools Holland så kan man lära sig en hel del. Musiken är i fokus, inget annat. Men så fort man i Sverige ska göra något musikprogram vågar man inte lita på att det räcker, utan man måste blanda in en massa annat som man tror ska locka fler tittare men som vattnar ur innehållet, och så tittar inte ens vi
musikintresserade. Så var det.

Men dom hade en gång Sahara Hotnights som livegäster, dom som en gång angivit Phil Seymour som stor inspirationskälla. Klart att dom också hade den goda smaken att göra en lugn version av en powerpopmelodi som ”Mess around”. Helt plötsligt fick vi anledning att damma av gamla CD som Show World.

Sofia Coppola. Regissörens nakna dotter. Bara ifall ni inte listat ut det redan. Och tro inte heller på elaka rykten om att drottning Elizabeth inte gillar Redd Kross. Hon
smyglyssnar på Sex Pistols varje helg. Läste jag i en engelsk tabloid.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: