Skip to content

#414. Toots & The Maytals “54-46 that’s my number”, 1969

13 Sep, 2012

Lyssna på Spotify: Toots & The Maytals “54-46 that’s my number”
Toots Hibbert, Jamaikas Otis Redding, anses allmänt vara den som myntade begreppet reggae, och var på väg att få ordentlig luft under karriär-vingarna när han 1966 åkte dit för marijuana-innehav. Enligt somliga sattes han dit av rivaliserande artister.

Men fängelsevistelsen på 18 månader kunde inte stoppa Hibbert och hans Maytals. Hans bandkompisar valde att vänta ut hans frigivning, vilket var klokt eftersom dom skulle ha haft svårt att avvara hans kraftfulla sång. När han släppts ur fängelset spelade bandet in en räcka med låtar tillsammans med producenten Leslie Kong, bland andra ”54-46 that’s my number” från 1968, vilken handlade om Hibberts fängelsedom.

Den här versionen är den andra som spelades in och gavs ut 1969, i mitt tycke den definitiva med bra mycket bättre tyngd och klass än den första från året dessförinnan. Tycker du att den påminner om The Ethiopians “Train to Skaville” är det en korrekt iakttagelse, dom delar riddim.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: