Skip to content

#433. Iron & Wine “Naked as we came”, 2004

2 oktober, 2012

Lyssna på Spotify: Iron & Wine ”Naked as we came”
Vi har varit inne på ämnet Sub Pop förut. Hur vissa band, som The Afghan Whigs, låg på Sub Pop men inte var ett Sub Pop-band enligt mallen. Nåväl, Iron & Wine hörde också hemma där, och lät väl som ett Sub Pop-band(nytt rekord i antal gånger ett skivbolagsnamn förekommer i tre meningar?). Fast ändå inte. Och det är väl det som är grejen: alla deras signade artister hade något unikt i sig som inte gick att applicera som något generellt.

Sam Beam spelar indiefolk, och var baske mig den som definierade genren med låtar som ”om-jag-dör-före-dig-vill-jag-kremeras”-önskningen ”Naked as we came” från en älskande till en annan. Det behövs inte mycket till band när man har en akustisk gitarr, ett huvud fullt av sånger, en tro på det man gör, och framför allt: ett framförande som slår knock.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: