Skip to content

#433. Iron & Wine “Naked as we came”, 2004

2 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Iron & Wine “Naked as we came”
Vi har varit inne på ämnet Sub Pop förut. Hur vissa band, som The Afghan Whigs, låg på Sub Pop men inte var ett Sub Pop-band enligt mallen. Nåväl, Iron & Wine hörde också hemma där, och lät väl som ett Sub Pop-band(nytt rekord i antal gånger ett skivbolagsnamn förekommer i tre meningar?). Fast ändå inte. Och det är väl det som är grejen: alla deras signade artister hade något unikt i sig som inte gick att applicera som något generellt.

Sam Beam spelar indiefolk, och var baske mig den som definierade genren med låtar som ”om-jag-dör-före-dig-vill-jag-kremeras”-önskningen ”Naked as we came” från en älskande till en annan. Det behövs inte mycket till band när man har en akustisk gitarr, ett huvud fullt av sånger, en tro på det man gör, och framför allt: ett framförande som slår knock.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: