Skip to content

#452. Quasi “It’s raining”, 2001

21 oktober, 2012

Lyssna på Spotify: Quasi ”It’s raining”
Kombinationen lo-fi och sextiotalspop kan vara svår att bemästra. Antingen blir det för mycket replokal och basen går knappt att urskilja där alla instrument placerats i mellanregistret, eller så går melodierna förlorade någonstans på vägen från 4-kanals-bandspelaren till den riktiga studion. Guided By Voices, The Mountain Goats, Pavement och några till har klarat det. Quasi har klarat det.

På ”It’s raining” visar Sam Coomes sin begåvning när han låter Built To Spill möta The Zombies. Eller ”Breakfast in America” möter ”Bring it on home to me”. Som basist i post-hardcore-bandet Heatmiser understödde han de fläskiga riff som Elliott Smith, men framför allt Neil Gust delade ut. I Quasi som han bildade med sin ex-fru Janet Weiss(Sleater-Kinney) polerades Heatmisers sound upp lite med popmelodier.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: