Skip to content

#452. Quasi “It’s raining”, 2001

21 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Quasi “It’s raining”
Kombinationen lo-fi och sextiotalspop kan vara svår att bemästra. Antingen blir det för mycket replokal och basen går knappt att urskilja där alla instrument placerats i mellanregistret, eller så går melodierna förlorade någonstans på vägen från 4-kanals-bandspelaren till den riktiga studion. Guided By Voices, The Mountain Goats, Pavement och några till har klarat det. Quasi har klarat det.

På ”It’s raining” visar Sam Coomes sin begåvning när han låter Built To Spill möta The Zombies. Eller ”Breakfast in America” möter ”Bring it on home to me”. Som basist i post-hardcore-bandet Heatmiser understödde han de fläskiga riff som Elliott Smith, men framför allt Neil Gust delade ut. I Quasi som han bildade med sin ex-fru Janet Weiss(Sleater-Kinney) polerades Heatmisers sound upp lite med popmelodier.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: