Skip to content

#453. Love “She comes in colors”, 1966

22 oktober, 2012

Lyssna på Spotify: Love ”She comes in colors”
Da Capo var titeln till trots inte en upprepning av Loves första album med prima garagefolk. Istället var den en djupdykning i psykedelia, inte minst i låten ”Revelation” som upptog hela sidan 2 på albumet.

Om man, som jag, har svårt för 19-minutersflum kan man med fördel vända tillbaka och hålla sig till sidan 1 på LP:n och vips, så har man ett andraalbum från Arthur Lee, Bryan MacLean & Co med en handfull kanonspår(däribland singeln ”Seven and seven is”), om än lite kort.

Philadelphias framgångsrika rootsrockare på 80-talet, The Hooters, gjorde ”She comes in colors” på Nervous Night 1985, långt innan jag hade koll på vilka Love var. Inte förrän jag långt senare inhandlade Da Capo lade jag ihop två och två. Min slutsats är att två och två är lika med ”She comes in colors”.

Vad sju och sju blir tror jag dock aldrig Arthur Lee riktigt kom fram till.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: