Skip to content

#453. Love “She comes in colors”, 1966

22 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Love “She comes in colors”
Da Capo var titeln till trots inte en upprepning av Loves första album med prima garagefolk. Istället var den en djupdykning i psykedelia, inte minst i låten ”Revelation” som upptog hela sidan 2 på albumet.

Om man, som jag, har svårt för 19-minutersflum kan man med fördel vända tillbaka och hålla sig till sidan 1 på LP:n och vips, så har man ett andraalbum från Arthur Lee, Bryan MacLean & Co med en handfull kanonspår(däribland singeln “Seven and seven is”), om än lite kort.

Philadelphias framgångsrika rootsrockare på 80-talet, The Hooters, gjorde ”She comes in colors” på Nervous Night 1985, långt innan jag hade koll på vilka Love var. Inte förrän jag långt senare inhandlade Da Capo lade jag ihop två och två. Min slutsats är att två och två är lika med ”She comes in colors”.

Vad sju och sju blir tror jag dock aldrig Arthur Lee riktigt kom fram till.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: