Skip to content

#456. Heaven 17 “Let me go”, 1982

25 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Heaven 17 “Let me go”
I den våldsamma fiktiva verklighet som Anthony Burgess diktade upp i Clockwork Orange ska huvudpersonen Alex hämta en skiva han beställt i en skivaffär, varpå expediten frågar vad han beställt: ”Goggly Googol? Johnny Shivago? Heaven 17?”.

Ian Craig Marsh och Martyn Ware var från början med och bildade The Human League, men bröt sig ur bandet strax före Dare! och bildade istället producentteamet B.E.F. som småningom mynnade ut i trion Heaven 17 tillsammans med sångaren Glenn Gregory.

Precis som The Human League var Heaven 17 lite av pionjärer för många av de kommande årens musiker och DJ:s som jagat upp på topplistorna med elektronisk pop- och dansmusik. ”Let me go” samplades framgångsrikt 2007 i franska Yelles ”Ce jeu” som blev en internationell hit. Om det blev några framgångar för Goggly Googol eller Johnny Shivago är oklart i skrivande stund.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: