Skip to content

#455. Wilco “I’m always in love”, 1999

24 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Wilco “I’m always in love”
Om Jay Farrar efter Uncle Tupelos uppbrott valde den traditionella vägen med sitt Son Volt så kan inte detsamma sägas om Jeff Tweedy och hans Wilco. Till en början gick dom på säkerhet och höll sig till den trygga Alt-Country dom kunde. För varje skiva växte dock de mer rockiga inslagen och experimenterandet fick större och större utrymme, särskilt när multi-instrumentalisten Jay Bennett blev medlem i bandet.

Summerteeth blev det stora genombrottet och första byggstenen i det som skulle bli världens bästa band. Full av soliga melodier, men mer The Beach Boys, The Band och The Beatles än Guy Clark och The Louvin Brothers. En av dom gladaste melodierna var Brian Wilson-pastischen ”I’m always in love”, en kontrast till Tweedys sönderfallande äktenskap som hög grad skulle påverka nästa album, storverket Yankee Hotel Foxtrot.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: