Skip to content

The Bucket List Vecka 4

25 Jan, 2013


Penny And Sparrow “Duet(feat. Stephanie Briggs)”(från Tenboom, 2013)
Mycket mer än två män med var sin gitarr behövs inte för att göra vacker musik. Okej, lite stråkar och en tjej att sjunga duett med också, då.


Widowspeak “Dyed In The Wool”(från Almanac, 2013)
Drömpop för den som gillar både indiefolk och Beach House.


Elle Varner “Only Wanna Give It To You(feat. J. Cole)”(från Perfectly Imperfect, 2012)
Elle Varner spent most of her childhood sleeping on studio couches, running around green rooms, and watching her parents struggle to make a name in the industry.” Med en sådan uppväxt bör man vara destinerad till något stort. Fattar inte hur jag kunde missa det här fantastiska albumet proppat med danspop och själfull R&B. Bättre sent än aldrig.


José James “Trouble”(från No Beginning No End, 2013)
“Jazzsångare för hip-hop-generationen”. Han kallas så. Tänker man jazz låter det kanske för mossigt. Tänker man hip-hop låter det för mycket stritan. Urban jazz. Mycket Bill Withers. Och “Trouble” har en ackordföljd som påminner väldigt mycket om Sly Stones “Family Affair”, men står på helt egna ben. Spela hela albumet innan läggning ikväll. Du kommer garanterat att somna gott.


The Beat “Sole Salvation”(från Special Beat Service, 1982)
2-Tone goes Motown.


The Byrds “The Christian Life”(från Sweetheart Of The Rodeo, 1968)
Även om det var Roger McGuinn som sjöng på The Louvin Brothers ironiska(en hyllning till sedlighet kanske inte borde komma från boozande artister som levde rockmyten) “The Christian Life” så märks närvaron av Gram Parsons tydligt. Faktum är att Parsons var den som sjöng in låten först, men kontraktstrul gjorde hans deltagande osäkert och McGuinn ersatte. Men inte sjutton hade McGuinn sjungit med så här bonnig sydstatsdialekt.


John B. Sebastian “She’s A Lady”(från John B. Sebastian, 1970)
Vi slutar som vi började: med akustiskt och orkestrerat. Den finstämda “She’s a lady” var John Sebastians första solosingel efter The Lovin’ Spoonful. I studion medverkade David Crosby och Stephen Stills.

Lyssna på Spotify: The Bucket List Vecka 4

Lyssna på Spotify: The Complete Bucket List(alla låtar)

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: