Skip to content

#517. Devo ”Whip It”, 1980

4 februari, 2013

Spotify: Devo ”Whip It”
1978 var Devo bland det konstigaste punken avlat fram. Deras demontering av ”(I Can’t Get No)Satisfaction” är fortfarande en av de mest udda covers som gjorts. På den tiden spelade de punk med inslag av synth.

1980 var läget ett annat. Plötsligt befann sig bandet i förgrunden av New Wave, och spelade istället synth med punkinfluenser. Låten som fångade mitt, och för all del många andras intresse, var ”Whip It”.

Byggd kring halva riffet från Roy Orbisons ”Oh Pretty Woman” börjar den med galopperande trummor från Alan Myers, och när sedan basen kombinerad med pisksnärtsyntarna kickar in är det som att fysiskt känna varje rapp dom sjunger om. Anspelningara på sadomasochism och onani var dock inget jag reflekterade över som 7-åring när jag först hörde den. Kaj Kindvall var vänlig nog att skona oss från dessa fakta.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: