Skip to content

Track of the day #528. Elvis Costello & The Attractions ”Party Girl”, 1979

5 mars, 2013

Spotify: Elvis Costello & The Attractions ”Party Girl”
Det finns dom som köper varje skvallertidning dom kan få tag på. Det finns dom som är helt ointresserade av dessa tidningar. Jag tillhör, inte helt oväntat, den senare kategorin. Men det är ett fenomen, det här med det sjuka intresset för kändisar på shoppingtur, svettandes på gymmet, slappandes på stranden, slafsandes på Taco Bell eller vad tusan dom nu har för sig. Och har man en gång dragits in så kan man inte så lätt dra sig ur.

När Elvis Costello var på USA-turné efter This Years Model träffade han i Minnesota en kvinnlig student med vilken han på nattkröken gjorde sällskap hem och – åtminstone enligt honom själv – diskuterade konst. Vad dom gjorde är helt egalt egentligen, men de påföljande dagarna fick tjejen utstå att se sig själv namngiven på bild i tidningarna som Costellos one-night-stand.

Costello kunde förstås inte hejda detta mer än genom att tona ner händelsen, men som en halvoffentlig ursäkt till tjejen skrev han sedan ”Party Girl”. Rikligt arrangerad med fylligt piano stal dock Bruce Thomas showen med sina lika patenterade som lekfulla basgångar.

Ge fan i att köpa dom där skitblaskorna. Köp en Elvis Costello-skiva istället.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: