Skip to content

Track of the day #527. Arcade Fire ”Suburban War”, 2010

4 mars, 2013

Spotify: Arcade Fire ”Suburban War”
Kanada har blivit hovleverantörer av indierock, och högst upp i hierarkin har Montreals Arcade Fire tagit sig. Egentligen blev dom allas gunstlingar redan 2004 med första albumet Funeral, men sedan The Suburbs kom ut 2010 har det blivit min favorit. Konceptalbum kan vara antingen en plåga eller något komplett, och för mig gäller det senare.

”Suburban War” med sitt ringlande 12-strängade riff är skivans mittpunkt, och Win Butlers sätt att rulla upp den ångest och längtan bort som en uppväxt i förorten bygger upp är mitt i prick. Dock behöver man inte ens vara uppvuxen i förorten för att ta till sig alla känslorna i texten, det kan appliceras lika väl på en småstad i bushen. Jag vet. Du också.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: