Skip to content

Track of the day #527. Arcade Fire “Suburban War”, 2010

4 Mar, 2013

Spotify: Arcade Fire “Suburban War”
Kanada har blivit hovleverantörer av indierock, och högst upp i hierarkin har Montreals Arcade Fire tagit sig. Egentligen blev dom allas gunstlingar redan 2004 med första albumet Funeral, men sedan The Suburbs kom ut 2010 har det blivit min favorit. Konceptalbum kan vara antingen en plåga eller något komplett, och för mig gäller det senare.

“Suburban War” med sitt ringlande 12-strängade riff är skivans mittpunkt, och Win Butlers sätt att rulla upp den ångest och längtan bort som en uppväxt i förorten bygger upp är mitt i prick. Dock behöver man inte ens vara uppvuxen i förorten för att ta till sig alla känslorna i texten, det kan appliceras lika väl på en småstad i bushen. Jag vet. Du också.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: