Skip to content

Recension: The House Of Love “A Baby Got Back On Its Feet” – Ny singel

14 Mar, 2013

Somliga ting går inte att förhindra. Som att Guy Chadwick åldras och blir mer och mer lik Karl Malden, fast med fräsigare skjortor.

Åtta år tog det, men nu är vi där. The House Of Love har släppt en ny singel. På 2005 års Days Run Away lät dom inte exakt som förr. Och varför skulle dom? När ett decennium passerat har de inblandade också utvecklats, så det man spelar in och ger ut låter därefter. Men dom hade låtar. Några med starka refränger, några utan, men fortfarande bra.

“A Baby Got Back On Its Feet” är som en av dom där låtarna utan refräng. Fast fortfarande bra, som sagt. Sanningen är att man fastnar för versrefrängens melodi, men versrefrängens melodi fastnar inte omedelbart. Ibland är det så. Man vet dock hela tiden att den hänger över en tills man kapitulerat. Då naglar den sig fast för evigt. Till och med utan någon refräng per se.

Bandets ursprunglige trummis Pete Evans är fortfarande kvar, likaså basisten Matt Jury som tillkom inför Days Run Away. I videon figurerar bara Terry Bickers och Guy Chadwick, vilket är helt logiskt med tanke på att all fokus ligger på Bickers eminenta gitarrspel och Chadwick vid mikrofonen.

Förvänta dig inte någon ny “Shine On” eller “Destroy The Heart”, men Guy Chadwicks röst är fortfarande som en varm snuttefilt en stelfrusen marsmorgon. Och när Terry Bickers gitarr blir röd så blir den röd av en anledning.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: