Skip to content

Backtrack of the day #536: Sugar “If I Can’t Change Your Mind”(från Copper Blue, 1992)

12 Sep, 2013


Lyssna via WiMP

Pukor och trumpeter! Och ord jag säkert får ta tillbaka, rätt vad det är. Men idag tänker jag utnämna “If I Can’t Change Your Mind” till hela 90-talets bästa poplåt. Grunden för detta stavas t-i-d-l-ö-s-h-e-t. Såväl melodin som produktionen kunde ha tillkommit alltifrån sent 60-tal till här och nu.

Bob Mould visade redan i Hüsker Dü att potentialen för den ultimata trallvänligheten fanns där någonstans. Den letade sig dock inte fram förrän i hans nästa band, Sugar. Ironiskt, med tanke på att, Grant Hart som mest stod för den egenskapen i Hüsker Dü, inte längre fanns vid hans sida.

2 Comments
  1. Linda permalink

    Kan inte göra annat än att hålla med! Den perfekta poplåten! Det ultimata mästerverket! Kul att vi är minst två som är överens om det! 🙂

    • Borde vara några till också, men det är ju inte försent att inse låtens perfektion ännu, inte ens för de som missat den. Vilket bl.a. är ett av motiven med den här bloggen och Backtrack of the day!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: