Skip to content

Backtrack of the day #536: Sugar ”If I Can’t Change Your Mind”(från Copper Blue, 1992)

12 september, 2013


Lyssna via WiMP

Pukor och trumpeter! Och ord jag säkert får ta tillbaka, rätt vad det är. Men idag tänker jag utnämna ”If I Can’t Change Your Mind” till hela 90-talets bästa poplåt. Grunden för detta stavas t-i-d-l-ö-s-h-e-t. Såväl melodin som produktionen kunde ha tillkommit alltifrån sent 60-tal till här och nu.

Bob Mould visade redan i Hüsker Dü att potentialen för den ultimata trallvänligheten fanns där någonstans. Den letade sig dock inte fram förrän i hans nästa band, Sugar. Ironiskt, med tanke på att, Grant Hart som mest stod för den egenskapen i Hüsker Dü, inte längre fanns vid hans sida.

2 kommentarer
  1. Linda permalink

    Kan inte göra annat än att hålla med! Den perfekta poplåten! Det ultimata mästerverket! Kul att vi är minst två som är överens om det! 🙂

    • Borde vara några till också, men det är ju inte försent att inse låtens perfektion ännu, inte ens för de som missat den. Vilket bl.a. är ett av motiven med den här bloggen och Backtrack of the day!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: