Skip to content

Backtrack of the day #535: Lily Allen ”22”(från It’s Not Me, It’s You, 2009)

10 september, 2013


Lyssna via WiMP
Lyssna via rara.com
Klockan tickar och där står hon, ensam och till åren kommen. Ingen vill ha henne, hon vill ha alla. Tjejen i sången är det sorgliga exemplet på någon vars liv sprungit om henne. Och hon finns där ute i verkligheten, vilket gör mig ledsen.

Ensamhet är en sak om den är självvald, en helt annan om det inte är så. Jag kanske inte håller med Lily Allen om att samhället ser hennes liv som redan över. De personer i verkliga livet till vilka texten i ”22” relaterar tror jag snarare lider av dåligt självförtroende och har en vanföreställning om att så är fallet.

Hur som helst, man kunde önska att fler trallvänliga popsånger av 60-talskaliber idag kunde ha samma djup som ”22”, en berättelse och ett öde man vill följa. Så vi får vara rädda om de vi har. Låtarna, alltså.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: