Skip to content

Backtrack of the day #535: Lily Allen “22”(från It’s Not Me, It’s You, 2009)

10 Sep, 2013


Lyssna via WiMP
Lyssna via rara.com
Klockan tickar och där står hon, ensam och till åren kommen. Ingen vill ha henne, hon vill ha alla. Tjejen i sången är det sorgliga exemplet på någon vars liv sprungit om henne. Och hon finns där ute i verkligheten, vilket gör mig ledsen.

Ensamhet är en sak om den är självvald, en helt annan om det inte är så. Jag kanske inte håller med Lily Allen om att samhället ser hennes liv som redan över. De personer i verkliga livet till vilka texten i “22” relaterar tror jag snarare lider av dåligt självförtroende och har en vanföreställning om att så är fallet.

Hur som helst, man kunde önska att fler trallvänliga popsånger av 60-talskaliber idag kunde ha samma djup som “22”, en berättelse och ett öde man vill följa. Så vi får vara rädda om de vi har. Låtarna, alltså.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: