Skip to content

The Meters “Just kissed my baby”, 1974

9 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: The Meters “Just kissed my baby” För sisådär en 15 år sedan var funk ännu en outforskad genre för undertecknad. Under ett London-besök var jag som vanligt på Tower Records vid Piccadilly och gick i godan ro ner för trappan för att leta lite nya indiesinglar, det var på den tiden alla skulle ge ut två st varianter av CD-singeln plus en 7″ och helst ha 7-8 nya låtar till b-sidorna.

Just när jag passerar soul- och funkavdelningen som låg halvvägs ner i källaren så drog expediten igång “Just kissed my baby” på hög volym med sin mjuka wah-wah-gitarr i introt som sedan byggs på med trummor och bas. Jag kunde inte röra mig ur fläcken på 2-3 minuter innan jag raskt stegade fram och frågade vad i herrans namn detta var.

I handen på vägen ut hade jag sedan delikatesserna Vol 1, 2 och 3 av Mastercuts “Classic Funk”-serie. Under påföljande vinter var det inte mycket annat som spelades på fredag- och lördagkvällar. Inte heller i bilen när jag tänker efter.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: