Skip to content

The Meters ”Just kissed my baby”, 1974

9 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: The Meters ”Just kissed my baby” För sisådär en 15 år sedan var funk ännu en outforskad genre för undertecknad. Under ett London-besök var jag som vanligt på Tower Records vid Piccadilly och gick i godan ro ner för trappan för att leta lite nya indiesinglar, det var på den tiden alla skulle ge ut två st varianter av CD-singeln plus en 7″ och helst ha 7-8 nya låtar till b-sidorna.

Just när jag passerar soul- och funkavdelningen som låg halvvägs ner i källaren så drog expediten igång ”Just kissed my baby” på hög volym med sin mjuka wah-wah-gitarr i introt som sedan byggs på med trummor och bas. Jag kunde inte röra mig ur fläcken på 2-3 minuter innan jag raskt stegade fram och frågade vad i herrans namn detta var.

I handen på vägen ut hade jag sedan delikatesserna Vol 1, 2 och 3 av Mastercuts ”Classic Funk”-serie. Under påföljande vinter var det inte mycket annat som spelades på fredag- och lördagkvällar. Inte heller i bilen när jag tänker efter.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: