Skip to content

Elliott Smith “Angeles”, 1997

10 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: Elliott Smith “Angeles” Hur Elliott Smith dog 2003, 34 år gammal, är fortfarande ett mysterium. Man hittade två knivhugg i bröstkorgen på honom, men rättsläkaren kunde inte fastställa om huggen var självorsakade eller om någon annan tillbragt dom. Klart var i alla fall att Smith haft det svårt under sina sista år med missbruk och depressioner.

Som en indierockens Paul Simon fick han ett genombrott med sina låtar i filmen Good Will Hunting 1997 där han blev Oscarsnominerad för “Miss Misery”, dock gick statyetten till Celine Dion’s “My heart will go on” från Titanic. Samtliga Smith-album är värda att kolla upp, men “Angeles” som spelas i slutvinjetten till Good Will Hunting när Matt Damon i sin rishög till bil rullar västerut mot solnedgången är den låt som ändå är mest minnesvärd från filmen.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: