Skip to content

Moloko “The time is now”, 2000

10 april, 2012

Lyssna på Spotify: Moloko ”The time is now”
Blanda aldrig ihop arbets- och kärleksrelationer, det går bara åt skogen med antingen det ena eller det andra. Oftast bägge delarna, som för Moloko. Róisín Murphy och Mark Brydon startade bandet som ett par, men avslutade det efter att ha gått ifrån varandra.

Den som någon gång hört en Chill Out-samling kan inte ha undgått deras största hit, den avslappnade discopopen i ”Sing it back”, som är lika given på varje sådan kompilation som Bingo Rimér på ett kändisparty. Chill Out-samlingarna var ämnade för alla semestrande engelsmäns lata och rosabrända-ölmage-dagar vid hotellpoolen, och fylldes med en viss portion bra trip-hop, latino jazz och folk. Dessvärre också med urtråkig instrumental nu-jazz som någon fått för sig att man kan chilla till, när det snarare lät som musik man hörde under amatörskapade bildspel på något museum i början av nittiotalet.

Molokos bästa låt är ”The time is now”, som givetvis också platsar på vilken liknande samling som helst, men när Róisín Murphy sjunger om att leva i nuet och se till att nuet varar så tar man det på allvar. Motsägelsefullt nog med tanke på hur det sedan gick med hennes och Brydons förhållande.

Give up yourself unto the moment
The time is now
Give up yourself unto the moment
Let’s make this moment last

Men allra bäst är första textstrofen:

You’re my last breath
You’re a breath of fresh air to me

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: