Skip to content

Acid House Kings ”Would you say stop”, 2011

28 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: Acid House Kings ”Would you say stop”
De artister som bakas in i begreppet Twee-pop är inte alltid helt nöjda med det, eftersom det syftar på en lite gulligare och mindre cool typ av indiepop, ofta med en image influerad av 60-talet, pottfrisyer och lite ”plugghäst”-utseende om man kan säga så. Genren tog sin början kring brittiska musiktidningen NME’s mytomspunna C86-kassett, med band som var DIY på riktigt: dom skrev och spelade in sina låtar på egen hand med billiga instrument, tillverkade skivomslagen själva, och skrev om sin musik i egna fanzines eftersom den ordinarie musikpressen alltför fort tröttnade och gick vidare med annat.

Brittiska Sarah Records var centrum för Twee-popen och i Sverige blev Labrador Records de som förde stafettpinnen vidare. Band som ofta räknas in är bl.a. Belle & Sebastian, The Cardigans, The Field Mice och Camera Obscura, för att nämna några.

Även om namnet ger associationer till lökig dansrock à la tidigt 90-tal eller nåt, så är svenska Acid House Kings ledstjärnor i denna genre, och Johan Angergård är dessutom en av grundarna av Labrador Records såväl som medlem i The Legends. ”Would you say stop” från senaste albumet ”Music sounds better with you” är precis så gullig som man kan begära, den trallande ABBA-melodin och sången som hämtad från en barnskiva med Dunsö Kapell.

Sanningen brukar ju komma från barn och alkoholister, och detta är både mina barns och min egen nya favoritlåt. Say no more.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: