Skip to content

Billy Bragg “Greetings to the new brunette”, 1986

8 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: Billy Bragg “Greetings to the new brunette”
Frågan är om det finns en mer brittisk kärlekssång från en olycklig man än den här? Efter att ha bott i England en period så faller alla bitarna på plats, med sångens berättare som hänger på puben och bara bryr sig om nästa pint. Och Shirley som inte bryr sig om det ett dugg utan blickar ut mot omvärlden.

Billy Bragg kan man älska för antingen hans politiska sida à la “There is a power in a union” eller för hans romantiska sida à la “The only one”. Jag fullkomligt älskar honom för det senare, vilket är var “Greetings from a new brunette” faller in.

I en tidlös produktion kan man inte tro att den här låten gavs ut samma år som Falco’s “Rock me Amadeus” och Samantha Fox “Touch me”, men det är tyvärr sant. Eller hur man nu ska se på saken, för dom andras skull.

Den kvinnliga sångrösten vi hör mot slutet av låten är Kirsty MacColl’s, hon som gjorde en hit 1984 av Bragg’s “A new England”.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: