Skip to content

Mylo vs. Miami Sound Machine “Doctor pressure”, 2005

9 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: Mylo vs. Miami Sound Machine “Doctor pressure”
Mash-up är det roligaste som hänt de sista åren vad gäller att återanvända musik. I alla tider har det förekommit i olika former, framför allt bland discjockeys, men efter millennieskiftet drog det igång ordentligt med belgiska Soulwax’s 2manyDJs-projekt. “Doctor pressure” är skapad av mash-up-duon Phil n’Dog.

Jag är inget fan av Gloria Estefan på något sätt, men man kan inte säga annat än att Miami Sound Machine’s “Dr Beat” smälter ihop med Mylo’s “Drop the pressure” helt perfekt. Mylo är ett alias för skotten Myles MacInnes, som satt hemma och gjorde musik på sin dator och sedan gav ut albumet “Destroy rock’n’roll” 2004. Där har han i låten “In my arms” själv gjort en typ av mash-up av synt-riffet från Kim Carnes’ “Bette Davis’ eyes” och Boy Meets Girl’s “Waiting for a star to fall”.

“Doctor pressure” har varit ruskigt populär på klubbar och bland DJ:s världen över och det är lätt att förstå varför. Mylo’s taktfasta beats får ordentlig fart och soulkänsla av Estefan’s sång. Versionen som finns tillgänglig på Spotify har i sann Tipper Gore-anda dämpat ner Mylo’s “…motherfucker’s gonna drop the pressure…”, men det kan man ha överseende med. Inte mycket får mig att dansa, men slå igång den här och någon måste göra plats för en tvåmetersdrasut på golvet.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: