Skip to content

Whiskeytown “Jacksonville skyline”, 2001

18 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Whiskeytown “Jacksonville skyline”
Det här borde ha varit soundtrack till En officer och en gentleman. Om filmen gjorts efter låten alltså. Inte för romantikens skull kanske, men för småstads-romantiken.

Whiskeytown bildades i mitten av 90-talet Jacksonville, North Carolina, som är en stad byggd kring en marinbas. Ryan Adams, Caitlin Cary och dom andra i Whiskeytown var bland dom bästa i modern tid att förvalta countryrock-arvet som Gram Parsons lämnat efter sig. Tyvärr blev det bara tre album innan bandet lade ner, men tvärtemot vad man kan tro har Ryan Adams faktiskt försökt få till en återförening som dock ännu inte blivit av. Pneumonia varifrån “Jacksonville skyline” är hämtad gavs ut två år försenad pga skivbolagsstrul och då var bandet redan historia.

När Adams sjunger om att…

Soldiers fill the hotels on the weekend
I saw the pretty women as I walked through town

…så kan ju alla dra sina egna slutsatser om hur mycket som stämmer in på hans egna reflektioner över livet i Jacksonville. Därav kopplingen till filmen, även om den spelades in i betydligt mindre Port Townsend, Washington, på andra sidan kontinenten.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: