Skip to content

Captain Beefheart & The Magic Band “Sure ’nuff’n’yes I do”, 1967

23 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Captain Beefheart & The Magic Band “Sure ’nuff’n’yes I do”
Först av allt, med risk för att uppröra känslor: Beefheart’s oerhört hyllade och heliga album Trout mask replica är inte den ikoniska platta som ”alla” vill hävda. Hur banbrytande och nytänkande den än var så är stora delar av den olyssningsbar, psykedelian är så experimentiell avant-garde-jazzrock att du måste vara på ditt mest kaotiska humör för att uppskatta den. Eller kanske vara under the influence som dom själva var. Så där, då var det sagt.

Bättre då att söka upp deras debut Safe as milk som är en mycket trevligare historia, intressantare låtar och en viss röd tråd i bluesrocken. ”Sure ’Nuff’n’yes I do” är en deltabluesig bagatell men ett perfekt öppningsspår.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: