Skip to content

Captain Beefheart & The Magic Band “Sure ‘nuff’n’yes I do”, 1967

23 november, 2011

Lyssna på Spotify: Captain Beefheart & The Magic Band “Sure ‘nuff’n’yes I do”
Först av allt, med risk för att uppröra känslor: Beefheart’s oerhört hyllade och heliga album Trout mask replica är inte den ikoniska platta som ”alla” vill hävda. Hur banbrytande och nytänkande den än var så är stora delar av den olyssningsbar, psykedelian är så experimentiell avant-garde-jazzrock att du måste vara på ditt mest kaotiska humör för att uppskatta den. Eller kanske vara under the influence som dom själva var. Så där, då var det sagt.

Bättre då att söka upp deras debut Safe as milk som är en mycket trevligare historia, intressantare låtar och en viss röd tråd i bluesrocken. ”Sure ’Nuff’n’yes I do” är en deltabluesig bagatell men ett perfekt öppningsspår.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: