Skip to content

Del Amitri “Be my downfall”, 1992

24 november, 2011

Lyssna på Spotify: Del Amitri ”Be my downfall”
Hjärtat säger ja och hjärnan säger nej. Och så väljer han fel ändå. Justin Currie har alltid varit knivskarp i sina analyser av kärlekens val och kval, oftast med tonvikt mot dom mörka sidorna. Det är inga tvivel om vilka samvetskval som rörts upp i berättarens tankar i ”Be my downfall”. Han vet att han gör fel och vill så gärna göra rätt, men kan ändå inte låta bli att springa mot elden. Eller så tänker han helt enkelt med skrevet.

Del Amitri är ett av banden som borde ha erövrat världen men som världen vände ryggen, kanske beroende på deras(brist på) image: en sångare med polisonger som fick honom att se ut som en högländsk fåraherde, en gitarrist som såg ut som Lemmy, och dom övriga tre som i sina creddigaste stunder såg ut som farsor på disco.

Med Currie’s hesa men sammetslena röst som läromästare är det bara att ta till sig det 11:e  av Guds bud: Du skall leva med karaktär, annars är det kanske du som nästa gång står och ser bussens baklysen försvinna bakom krönet.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: