Skip to content

The Lilac Time ”The girl who waves at trains”, 1989

25 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: The Lilac Time “The girl who waves at trains”
Stephen Duffy har beskrivits som en 80-talets Pete Best, eftersom han var sångare i Duran Duran men klev av tåget innan Simon Le Bon tog över och resten vet ni. Dock fick Duffy en smak av Top of the Pops med en mindre solohit i ”Kiss me” 1985.

Popstjärnelivet lockade inte särskilt länge utan Duffy gick sin egen väg och bildade The Lilac Time 1986 och har därefter gjort ett antal gedigna album med stark folkpop. “& love for all” från 1990 är producerad av Andy Partridge(XTC) och John Leckie.

Som låtskrivarpartner till Robbie Williams har Stephen Duffy fått rejäla framgångar till slut, om inte annat ett välfyllt bankkonto; ”Intensive care”(med hits som ”Tripping” och ”Advertising space”) som han skrev och producerade tillsammans med Williams har sålt i över 8 miljoner ex. Williams gav 2006 dessutom ut en cover av Duffy’s ”Kiss me” som singel som blev en mindre hit.

Stephen Duffy’s värld får en att känna sig som hemma. Lätt att kliva in i, svår att lämna.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: