Skip to content

The Smiths ”Cemetry gates”, 1986

30 november, 2011

Lyssna på Spotify: The Smiths ”Cemetry gates”
Det är lätt att falla in i låtens glättiga melodi, men en depprockare later sig inte luras så lätt. Endast The Cure kunde matcha The Smiths i hur man vältrar sig i misär, och ”Cemetry gates” kanske inte handlar om olycka och annat skojigt, men är en väl så bitter hälsning till alla som fnös åt Morrissey’s poet-namedroppande och hans poesilån.

Johnny Marr tyckte inte att låten egentligen var så mycket att hurra för, men det tyckte Morrissey och det var väl tur det. Man kan fyllas av glädje även när en ilsken textförfattare vill ge en sarkastisk knäpp på sina kritikers stora näsor.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: