Skip to content

Dwight Yoakam “Try not to look so pretty”, 1993

1 januari, 2012

Lyssna på Spotify: Dwight Yoakam ”Try not to look so pretty”
Det är alltid någon annans fel. Aldrig ens eget. Inte heller Dwight Yoakam tar något ansvar för sina egna handlingar, åtminstone inte fiktivt i ”Try not to look so pretty”.

Honky-tonk-kungen Yoakam har haft en osvikbar känsla för att framföra countrysånger som om han verkligen menar det han sjunger, oavhängigt av om det är hans egna välskrivna alster eller någon annans. Buck Owens, Queen, Elvis Presley, ja han har tolkat många artister och gjort det bra. Men dom allra bästa råvarorna plockar han ur eget skafferi.

I ”Try not to look so pretty” från This time försöker Dwight Yoakam skylla ifrån sig, typ att “…det är ju din vackra uppenbarelses fel att jag beter mig som en idiot…”. Men i ärlighetens namn så kan det ju ligga något i saken. Vackra flickor har i alla tider fått män att bete sig som idioter på alla möjliga sätt. Så vems fel är det egentligen när det kommer till kritan? Äh, vi skiter i det, blev lite ”hönan eller ägget”-nivå över det här.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: