Skip to content

Jenny Wilson ”Let my shoes lead me forward”, 2003

2 Jan, 2012

Lyssna på Spotify: Jenny Wilson “Let my shoes lead me forward”
När jag satt i bilen en dag och lyssnade på P3 så spelades plötsligt denna låt och jag var såld direkt. Syntackorden som driver låten framåt var som hullingar på en metkrok och det var bara att följa med.

Det säregna med svenska Jenny Wilson är inte hennes melodier eller bakgrund i First Floor Power. Det säregna är att hon är en av få kvinnliga sångerskor som kan sjunga i falsett så att det verkligen hörs att det är falsett hon sjunger i. Lyssna bara själv, det låter fantastiskt. Så fantastiskt att det förstås var självklart att falla pladask efter bara några sekunder. För att göra en parafras på en Hollywood-film med en Tom Cruise i högform: She had me at ”Hello”.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: