Skip to content

Siedah Garrett “K.I.S.S.I.N.G.”, 1988

16 Jan, 2012

Lyssna på Spotify: Siedah Garrett “K.I.S.S.I.N.G.”
När ett av Sveriges Radios mest inflytelserika program, Rakt över disc, tog paus så fylldes programtiden på sena fredagskvällar upp av Pontus Enhörnings Radioman Serping. Han tog fram ny och lite udda dansmusik som ofta spelades i 12″-versioner eller dansvänliga remixer.

Siedah Garrett är en amerikansk soulsångerska som bara gjorde ett album, den Michael Jackson-influerade Kiss of life från 1988. Kanske inte så konstigt heller med tanke på hennes connection med Quincy Jones, albumet är nämligen producerat av Rod Temperton som skrev “Thriller”. Hon har haft ett stämband med både här och där; körjobb bakom bland andra Donna Summer, Madonna och Anastacia; duetter med Dennis Edwards(“Don’t look any further”) och Michael Jackson(“I just can’t stop loving you”); en kort sejour i The Brand New Heavies; hon lånar ut sin sångröst i filmen Dreamgirls. I tillägg till det har hon också haft framgångar som låtskrivare.

När radiokanalerna var få var slagkraften stor, åtminstone så länge programmen var bra. Och Pontus spelade en väldans massa godbitar i sitt program som du märker. “K.I.S.S.I.N.G.” är en soulig, maskinfunkig klubbdoftande pralin från undre lagret av chokladasken.

Okej, en sak till som jag bara måste ta upp eftersom jag blir galen annars: Efter ca 3:03, visst måste detta parti vara ursprunget till europopparna Corona’s 90-talshit “Baby baby”? Väldigt onödigt vetande, jag vet, men jag gjorde tyvärr tillräckligt många besök på en del tvivelaktiga uteställen för att ha pumpats ofrivilligt full av Corona. Tyvärr inte den flytande sorten.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: