Skip to content

Emmylou Harris “Boulder to Birmingham”, 1975

15 Jan, 2012

Lyssna på Spotify: Emmylou Harris “Boulder to Birmingham”
Efter ett antal år som matchande handske till Gram Parsons musikaliska hand så gav Emmylou Harris ut sitt andra album Pieces of the sky, även om hon kallade det sitt första officiella då hon tvådde sina händer från det första, Gliding bird från 1970.

Bland alla inspelningar av andras låtar(The Beatles, Dolly Parton, Rodney Crowell, Merle Haggard, The Louvin Brothers mfl) hittar man även albumets starkaste låt ”Boulder to Birmingham”, vars text hon själv skrivit till sin bortgångne själsfrände Parsons. Mer behöver egentligen inte sägas, det räcker med att lyssna på låten för att förstå hur trasig hon kände sig efter hans död.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: