Skip to content

Jackson Browne “For America”, 1986

2 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Jackson Browne “For America”
När musik blir politisk blir den oftast inte så rolig längre. Jackson Browne struntade i det och kritiserade sitt eget land och Ronald Reagan med Lives in the balance. Med “For America” kritiserade han inte bara Reagan-styret utan även flera av hans företrädare i Vita Huset. Och faktiskt även George W. Bush. För inget har ju förändrats nämnvärt sedan han släppte albumet 1986. USA patrullerar fortfarande runt om i världen och håller ordning.

Browne har alltid haft ett bra sätt att beskriva sin samtid, och även om datumstämpeln är rätt tydlig på den här skivan så är “For America” tidlös, både som politiskt budskap och produktionsmässigt. Ifrågasättandet av det egna landets beteende till trots var det tydligen rätt många som tyckte som honom också i USA, eftersom Lives in the balance nådde så högt som plats 5 på Billboard’s albumlista.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: