Skip to content

Jackson Browne ”For America”, 1986

2 februari, 2012

Lyssna på Spotify: Jackson Browne ”For America”
När musik blir politisk blir den oftast inte så rolig längre. Jackson Browne struntade i det och kritiserade sitt eget land och Ronald Reagan med Lives in the balance. Med ”For America” kritiserade han inte bara Reagan-styret utan även flera av hans företrädare i Vita Huset. Och faktiskt även George W. Bush. För inget har ju förändrats nämnvärt sedan han släppte albumet 1986. USA patrullerar fortfarande runt om i världen och håller ordning.

Browne har alltid haft ett bra sätt att beskriva sin samtid, och även om datumstämpeln är rätt tydlig på den här skivan så är ”For America” tidlös, både som politiskt budskap och produktionsmässigt. Ifrågasättandet av det egna landets beteende till trots var det tydligen rätt många som tyckte som honom också i USA, eftersom Lives in the balance nådde så högt som plats 5 på Billboard’s albumlista.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: