Skip to content

The Georgia Satellites “Keep your hands to yourself”, 1986

4 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: The Georgia Satellites “Keep your hands to yourself”
Ibland känns det som att man inte sett en 12-taktare högt upp på topplistorna sedan “Johnny B. Goode”, men 1986 så låg The Georgia Satellites faktiskt tvåa på Billboard-listan med denna. Överst låg Bon Jovi med ”Livin’ on a prayer” om någon nödvändigtvis behöver veta. Dock lär vi inte hitta något liknande i toppen på svenska topplistor inom överskådlig framtid, såvida inte Tomas Ledin får för sig att hitta på något radikalt.

Första textraden om att jonglera runt med växelmynt i byxfickan har tolkats som åsyftande att dra en fickpingis. Antagligen med tanke på låtens tema om att flickan vill hålla på sig tills efter bröllop har ståndat.

Epitetet bar-band ligger mycket nära till hands för att beskriva deras upplaga av sydstatsrock, givetvis rotad i Dan Baird’s karismatiska sång. Lägg därtill några inspirerade bluesgitarrsolon över boogierocken. Handen på hjärtat, hade du kunnat pricka in årtal på denna utan fusk? Fullständigt tidlöst.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: