Skip to content

Nazareth “This flight tonight”, 1974

15 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Nazareth “This flight tonight”
Jag vet inte hur många gånger jag sagt dom specifika orden. “Visst, det är en bra cover, men den slår inte originalet.” End of story. Punkt. Men ibland måste man ändå våga frångå sina ordinarie principer. Släppa sargkanten.

Nazareth, som nästan verkade släppa ett album varje årstid under mitten av 70-talet, var med och bidrog starkt till hårdrockscenen. Smörigare cover än “Love hurts” lär dock ingen hitta i deras repertoar. Inget fel på den i och för sig, men den var inte särskilt signifikativ för hur dom egentligen lät. Det var däremot “This flight tonight”.

Joni Mitchell kunde nog inte föreställa sig vilka vägar hennes visor skulle ta och vilka som skulle göra dom till hits på sitt eget lilla vis. Men Nazareth slipade diamanten som Joni grävde fram, och dom gjorde det bra. Och vi har ju här riff-mallen för Kiss-klassikern “I was made for loving you”. Men vem i hela friden bestämde att dom skulle göra några takter boogie-rock 2:17 in i låten?? Den lilla gimmicken åsido, det här är en cover av det vassare slaget.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: