Skip to content

Sunhouse “Good day to die”, 1998

16 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Sunhouse “Good day to die”
När är det egentligen en bra dag att lämna jordelivet? För dom flesta av oss – aldrig. Men man väljer ju inte själv, i alla fall inte om ödet får bestämma. Man föds, man lever och man dör. Det enda som är givet i livet.

Sunhouse föddes i Nottingham, dom var ett band men lät som en hel singer-songwriter. Deras akustiskt drivna musik följde formeln som Nick Drake och Bob Dylan hade skapat, spetsad med Gavin Clarkes mjuka röst.

När debutalbumet Crazy on the weekend släpptes 1998 så fanns inte Sunhouse med oss längre. Dom hade valt tidpunkt för att dö. Om det var en bra dag får vi nog aldrig veta, men det är bara att beklaga. Som vi kan höra på ”Good day to die” hade dom fortfarande livet framför sig när dom lämnade in.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: