Skip to content

Sunhouse “Good day to die”, 1998

16 februari, 2012

Lyssna på Spotify: Sunhouse ”Good day to die”
När är det egentligen en bra dag att lämna jordelivet? För dom flesta av oss – aldrig. Men man väljer ju inte själv, i alla fall inte om ödet får bestämma. Man föds, man lever och man dör. Det enda som är givet i livet.

Sunhouse föddes i Nottingham, dom var ett band men lät som en hel singer-songwriter. Deras akustiskt drivna musik följde formeln som Nick Drake och Bob Dylan hade skapat, spetsad med Gavin Clarkes mjuka röst.

När debutalbumet Crazy on the weekend släpptes 1998 så fanns inte Sunhouse med oss längre. Dom hade valt tidpunkt för att dö. Om det var en bra dag får vi nog aldrig veta, men det är bara att beklaga. Som vi kan höra på ”Good day to die” hade dom fortfarande livet framför sig när dom lämnade in.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: