Skip to content

The Roots “The seed(2.0)”, 2002

17 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: The Roots “The seed(2.0)”
Det coola med The Roots är att dom spelar live-instrument, till skillnad från många andra hip-hop-artister. Inte för att det spelar så stor roll, musik kan man göra på vilket sätt man vill, så länge det är bra. Men det gjorde dom lite speciella eftersom genren i mångt och mycket är rotad bland samplers.

The Roots brydde sig inte om att sampla någon annan, utan såg till att ordna beatet till ”The seed(2.0)” själva. Däremot var det inte deras egen låt, utan R&B-artisten Cody ChesnuTTs, som också är med och spelar gitarr och sjunger. The Roots’ version är lite upphottad jämfört med ChesnuTTs(som spelade in den själv i sitt eget sovrum), därav tillägget ”(2.0)”. ChesnuTT använde metaforer i låten som lämpligt nog beskriver hur rock och R&B förenas och får ett barn(?!) som döps till ”Rock’n’roll”.

Låten fick, sitt rocksound till trots, stora framgångar både på MTV och på dom soul- och R&B-hängivna radiostationerna. Många skribenter tog låten som ett tecken på en begynnande ökning av rock- och R&B-crossovers. Fortfarande är det dock ”The seed(2.0)” man tänker på främst i detta ämne. Lite som Atlantic Records-soulen när den var som bäst.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: