Skip to content

The Roots “The seed(2.0)”, 2002

17 februari, 2012

Lyssna på Spotify: The Roots ”The seed(2.0)”
Det coola med The Roots är att dom spelar live-instrument, till skillnad från många andra hip-hop-artister. Inte för att det spelar så stor roll, musik kan man göra på vilket sätt man vill, så länge det är bra. Men det gjorde dom lite speciella eftersom genren i mångt och mycket är rotad bland samplers.

The Roots brydde sig inte om att sampla någon annan, utan såg till att ordna beatet till ”The seed(2.0)” själva. Däremot var det inte deras egen låt, utan R&B-artisten Cody ChesnuTTs, som också är med och spelar gitarr och sjunger. The Roots’ version är lite upphottad jämfört med ChesnuTTs(som spelade in den själv i sitt eget sovrum), därav tillägget ”(2.0)”. ChesnuTT använde metaforer i låten som lämpligt nog beskriver hur rock och R&B förenas och får ett barn(?!) som döps till ”Rock’n’roll”.

Låten fick, sitt rocksound till trots, stora framgångar både på MTV och på dom soul- och R&B-hängivna radiostationerna. Många skribenter tog låten som ett tecken på en begynnande ökning av rock- och R&B-crossovers. Fortfarande är det dock ”The seed(2.0)” man tänker på främst i detta ämne. Lite som Atlantic Records-soulen när den var som bäst.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: