Skip to content

The Wannadies “Dying for more”, 1994

8 mars, 2012

Lyssna på Spotify: The Wannadies ”Dying for more”
Ric Ocasek har gjort många bra saker, dels i sitt egna The Cars och dels som producent för exempelvis Weezers succédebut. Men jag kommer aldrig att förlåta honom för att han hjälpte till att sänka The Wannadies.

Efter två superalbum i form av Be a girl och Bagsy me! skulle The Wannadies fullborda sin erövring av världen och kallade in, som så många andra gjort, en hot-shot-producent i form av Ocasek. Resultatet, Yeah!, blev tyvärr en rätt stolpig historia med några ljusglimtar. Långt ifrån den där kronan på verket som det skulle bli.

Hur det skulle ha slutat om bandet gått en annan väg är förstås bara att glömma. Bättre då att minnas hur bra det var. ”Dying for more” var ingen singel, men den var en fantastisk låt. Underbart hur dom bygger upp för en refräng som aldrig kommer och istället kör en vers till och sedan kommer refrängen från tomma intet istället: Bam!

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: