Skip to content

Eddie Cochran “Cut across Shorty”, 1960

16 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: Eddie Cochran “Cut across Shorty”
George Martin tog livet av Eddie Cochran. Taxichauffören George Martin. Och för det dömdes han till sex månaders fängelse, 50 pund i böter och indraget körkort i 15 år. Ett billigt straff sett till det kulturella värdet. Gene Vincent som också var med i kraschen(utanför Bath, 16 april 1960) klarade livhanken men skadade ena benet och fick men för livet.

Rätt fascinerande det här med B-sidor egentligen. 1960 var vinylsingeln het, och på kaféer och barer kunde man enkelt stoppa i ett par slantar i jukeboxen i hörnet och välja och vraka. Då var det förstås också viktigt att ha en riktigt bra B-sida(A-sidan till ”Cut across Shorty” var ”Three steps to heaven”).

Förr tävlade killar i bilrace för att vinna tjejernas gunst, idag är det möjligen tequilarace. Tuppfäktning verkar i alla fall vara en bestående del av livet. Hur vi karlar än tror att vi har saken i egna hander så är det ändå alltid damerna som får sista ordet. Jag undrar bara vad det är som ”Shorty” har som inte andra har? Hm. Ta dig en två-minuters rock’n’roll-paus och fundera.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: