Skip to content

Laakso ”Long Beach”, 2003

22 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: Laakso “Long beach”
I år är det 50 år sedan antologin Tornedalica började ges ut. 60 böcker är utgivna och dom beskriver personer, platser och händelser i Tornedalens historia. Till och med mina egna förfäder finns omskrivna. En dag kanske Markus Krunegård och dom andra Tornedalsättlingarna i Laakso kommer att få några rader också.

Long Beach är en bit från Tornedalen om man säger så, oavsett om det är Long Beach i New York eller Kalifornien som avses. Men steget till den perfekta engelskan är inte långt, och Krunegård får den folkiga indiepopen att smeka en som en soldränkt eftermiddag vid poolen efter några paraplydrinkar till lunch.

Markus Krunegård har sedan tiden med Laakso visat vilken fantastisk artist han är och tagit stora delar av Sverige med storm. Inte minst under sitt besök i Mauros och Pluras kök och i dokumentären Dom kallar oss artister visade han sina bästa sidor, både en älskvärd personlighet och en unik musiker.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: