Skip to content

Justin Townes Earle ”Mama’s eyes”, 2009

4 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Justin Townes Earle “Mama’s eyes”
Jag har lite av en Justin Townes Earle-frenzy just nu. Nya albumet Nothing’s gonna change the way you feel about me now kom nyligen ut(min recension läser du här), och jag har ändå inte tröttnat på hans tidigare album.

Hans bästa låt fram till nu är tveklöst ”Mama’s eyes” från Midnight at the movies. Om vi ska fortsätta med Ryan Adams-jämförelserna så förstår ni vad jag menar när ni hör denna. På nya albumet tar Earle ånyo upp det ämne som skulle kunna vara känsligt, nämligen att han är Steve’s grabb. I ”Mama’s eyes” både jämställer han sig med och fördömer sin far, till synes för att han anser att dom är alltför lika, på gott och ont. Men han har sin mammas ögon. Dom som ser skillnaden mellan rätt och fel. Och som inte tittar för djupt ner i flaskan eller som blundar för verkligheten.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: