Skip to content

Justin Townes Earle ”Mama’s eyes”, 2009

4 april, 2012

Lyssna på Spotify: Justin Townes Earle ”Mama’s eyes”
Jag har lite av en Justin Townes Earle-frenzy just nu. Nya albumet Nothing’s gonna change the way you feel about me now kom nyligen ut(min recension läser du här), och jag har ändå inte tröttnat på hans tidigare album.

Hans bästa låt fram till nu är tveklöst ”Mama’s eyes” från Midnight at the movies. Om vi ska fortsätta med Ryan Adams-jämförelserna så förstår ni vad jag menar när ni hör denna. På nya albumet tar Earle ånyo upp det ämne som skulle kunna vara känsligt, nämligen att han är Steve’s grabb. I ”Mama’s eyes” både jämställer han sig med och fördömer sin far, till synes för att han anser att dom är alltför lika, på gott och ont. Men han har sin mammas ögon. Dom som ser skillnaden mellan rätt och fel. Och som inte tittar för djupt ner i flaskan eller som blundar för verkligheten.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: