Skip to content

Terry Callier ”You’re goin’ miss your candyman”, 1973

5 april, 2012

Lyssna på Spotify: Terry Callier ”You’re goin’ miss your candyman”
Första gången jag hörde “You’re goin’ miss your candyman” föll jag ner på knä och bad böner om att den skulle finnas med på albumet What color is love. Vilket den gjorde. Ett album jag aldrig hört till dess, men desto mer sett. Omslaget är nämligen lika högaktat som musiken det innehåller.

Den rökande, nakna skönheten på fotot ser mer eller mindre ut att lyssna till Terry Callier, avslappnat ihopsjunken i en fåtölj, som om det försiggått fysiska aktiviteter tio minuter tidigare. Och det är väl så man uppfattar Calliers musik.

En musiker som inte saknar stil, men väl stilar. Det går helt enkelt inte att placera honom i någon speciell genre. Folk, jazz, funk, soul, rock, you name it. Och den över sju minuter långa ”You’re goin’ miss your candyman” är hans mästerverk. Callier sjunger sexigare än sexigast om…sex, och basslingan är något som James Jamerson skulle ha kunnat fingra fram.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: