Skip to content

Terry Callier ”You’re goin’ miss your candyman”, 1973

5 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Terry Callier “You’re goin’ miss your candyman”
Första gången jag hörde “You’re goin’ miss your candyman” föll jag ner på knä och bad böner om att den skulle finnas med på albumet What color is love. Vilket den gjorde. Ett album jag aldrig hört till dess, men desto mer sett. Omslaget är nämligen lika högaktat som musiken det innehåller.

Den rökande, nakna skönheten på fotot ser mer eller mindre ut att lyssna till Terry Callier, avslappnat ihopsjunken i en fåtölj, som om det försiggått fysiska aktiviteter tio minuter tidigare. Och det är väl så man uppfattar Calliers musik.

En musiker som inte saknar stil, men väl stilar. Det går helt enkelt inte att placera honom i någon speciell genre. Folk, jazz, funk, soul, rock, you name it. Och den över sju minuter långa ”You’re goin’ miss your candyman” är hans mästerverk. Callier sjunger sexigare än sexigast om…sex, och basslingan är något som James Jamerson skulle ha kunnat fingra fram.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: