Skip to content

The Mighty Wah! “Come back”, 1984

29 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: The Mighty Wah! “Come back”
Efter urladdningen som Merseybeat innebar under 60-talet så trodde man inte att Liverpool skulle vara en stad som popmusiken satte på kartan igen med tanke på hur 70-talet såg ut, men under tidigt 80-tal blomstrade indiebanden i staden.

Frågan är hur många vi hade hört om det inte vore för Pete Wylie, innan alla tog sig vidare och satte sin egen nål på kartan. Om vi börjar 1977 så spelade Wylie ihop med Ian MacCulloch(Echo & The Bunnymen) och Julian Cope(The Teardrop Explodes). Därefter med Pete Burns(Dead or Alive) och sedan med Peter Clarke(Siouxsie & The Banshees). Och sedan med Paul Rutherford(Frankie Goes To Hollywood) och Ian Broudie(The Lightning Seeds).

Inte alla artister har så många släktband inom rockmusiken, och så lyckosamma. Men Wylie lyckades ändå skapligt på egen hand. ”Come back” var det bästa exemplet från en karriär som innehållit X antal namnbyten, men ändock en fast punkt i Wylie.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: