Skip to content

Jaheim “Just in case”, 2001

6 May, 2012

Lyssna på Spotify: Jaheim “Just in case”
Döm inte hunden efter håren säger bara jag. Afroflätor, trasiga jeans, blottade muskulösa armar och en skiva med ghetto i titeln måste inte nödvändigtvis innebära stenhård urban hip-hop på väg till en droguppgörelse med en Glock innanför byxlinningen. Jaheims debutalbum innehöll även ordet love, vilket kan vara lätt att glömma i skenet av vad ögat ser.

Låtens jämna och fina streetbeat under balladtemat gör att han undviker att bli cheesy, och Jaheims Teddy Pendergrass-mjuka sångröst sjunger om att man ska passa på att älska varandra varje tillfälle man får, man vet aldrig om det blir det sista. Lite pessimistiskt kanske, men ”Just in case” har samma effekt som när en stor katastrof har inträffat och många människor har drabbats hårt. Man vill bara åka hem till dom man älskar mest av allt och kramas tätt. Eller så kan man ju bara slå på “Just in case” när man vill kramas i annat syfte. Skulle tro att den funkar vilket som.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: