Skip to content

Embrace “You’re not alone”, 2000

10 juni, 2012

Lyssna på Spotify: Embrace ”You’re not alone”
Bröderna McNamara i Embrace byggde ett intresse för bandet som växte i takt med varje EP fram till debutalbumet The Good Will Out. Men parallellt med hajpen fick dom också utstå en del spott och spe. Många såg bandet som inget annat än The Verve-imitatörer(albumet kom ut 10 månader efter Urban Hymns). Och Danny McNamara kunde inte sjunga. Deras goda självförtroende stack dessutom i ögonen på folk som redan tröttnat på Liam & Noel.

Men dom backade upp sin framtoning med starka låtar. Låt vara att ”Fireworks” framstod som en uppföljare till ”The drugs don’t work”, men det funkade allra bäst i de lite mer lågmälda spåren, där Danny McNamaras lena och personliga röst – kompetent eller inte – lotsade oss igenom kärlekskvalen.

I ”You’re not alone” från andra albumet Drawn From Memory tog dom ut svängarna lite mer och vävde in Memphis-blås. Om det var detta som gjorde låten till etta på topplistan i Thailand ska vi låta vara osagt.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: