Skip to content

Embrace “You’re not alone”, 2000

10 Jun, 2012

Lyssna på Spotify: Embrace “You’re not alone”
Bröderna McNamara i Embrace byggde ett intresse för bandet som växte i takt med varje EP fram till debutalbumet The Good Will Out. Men parallellt med hajpen fick dom också utstå en del spott och spe. Många såg bandet som inget annat än The Verve-imitatörer(albumet kom ut 10 månader efter Urban Hymns). Och Danny McNamara kunde inte sjunga. Deras goda självförtroende stack dessutom i ögonen på folk som redan tröttnat på Liam & Noel.

Men dom backade upp sin framtoning med starka låtar. Låt vara att ”Fireworks” framstod som en uppföljare till ”The drugs don’t work”, men det funkade allra bäst i de lite mer lågmälda spåren, där Danny McNamaras lena och personliga röst – kompetent eller inte – lotsade oss igenom kärlekskvalen.

I ”You’re not alone” från andra albumet Drawn From Memory tog dom ut svängarna lite mer och vävde in Memphis-blås. Om det var detta som gjorde låten till etta på topplistan i Thailand ska vi låta vara osagt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: