Skip to content

Eldkvarn ”Män som mej”, 1993

21 juni, 2012

Lyssna på Spotify: Eldkvarn ”Män som mej”
Alla som kört bil 7 timmar i snöstorm för att förklara sin kärlek vet vad det innebär att leva på hoppet. Och hur låten man spelar på kassettdäcket i Opel Kadetten om och om igen ter sig fullständigt självklar inför den stora stundande uppgiften.

Alla som fått nobben och blivit tvungna att åka hela vägen tillbaka med svansen mellan benen vet innebörden av hjärtekross. Och hur låten man lyssnat på tidigare helt plötsligt inte längre har samma innebörd, men ändå ter sig fullständigt självklar. Som en del av den stundande rehabiliteringen av ett hjärta i smulor.

För att komma över en ouppnåelig kärlek måste man plåga sig igenom tillbakastudsen. Det är en del av processen, hur ont det än gör. Vad ska man tänka på nu, när det enda som funnits i tankarna är en person? Ska man bara sluta tänka? Och hur gör man det? Hur mycket hjärnan än försöker få sitt hjärta att sluta slå kommer den ordern aldrig att gå igenom. Vi är inte byggda på det sättet. Däremot kan vi forcera våra tankar. Det tar en satans tid dessvärre. Men det går. Till slut.

Jag säger inte rakt ut att detta hänt mig. Bara att det även kan hända en simpel bloggare som associerar allt i livet till musik. En man som mej.

”Män som mej” fanns med på Eldkvarn-albumet Pluralism, vilket även innehåller ”Vår lilla stad” som nu blivit ett TV-soundtrack till stället dit vi alla vill bli inbjudna för att dricka sprit, hänga runt köksön, ljuga lite och sjunga en stump: Pluras Kök.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: