Skip to content

Oasis ”Talk tonight”, 1995

20 Jun, 2012

Lyssna på Spotify: Oasis “Talk tonight”
Noel Gallagher hade hybris. Nähä?

I takt med ökande ära och berömmelse blev hans omdöme allt sämre, inte helt ovanligt. Det där med att stå stadigt med båda fötterna på jorden, ni vet. Låtarna han gödslade på bandets CD-singlar hade med facit i hand varit fan så mycket smartare att spara till deras tredje album, istället för dom 7-minuters-vulgäriteter som hamnade på Be Here Now i slutändan. Det som hamnade på deras påföljande album, eller “album”, ska vi inte tala högt om(“Fucking in the bushes”, någon?).

Bröderna Gallaghers ständiga fajter med varandra känner vi ju till, och ”Talk tonight” skrev Noel till Liam i ett sorts försoningsförsök efter att den senare hoppat av en turné vid L.A.-stoppet. Den gavs sedan ut på ”Some might say”-singeln. Om det ändå blivit fler låtar med känslor som i den, istället för jönseri med Beatles– och Dylan-titlar(Lex ”D’you know what I mean”).

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: