Skip to content

Oasis ”Talk tonight”, 1995

20 juni, 2012

Lyssna på Spotify: Oasis ”Talk tonight”
Noel Gallagher hade hybris. Nähä?

I takt med ökande ära och berömmelse blev hans omdöme allt sämre, inte helt ovanligt. Det där med att stå stadigt med båda fötterna på jorden, ni vet. Låtarna han gödslade på bandets CD-singlar hade med facit i hand varit fan så mycket smartare att spara till deras tredje album, istället för dom 7-minuters-vulgäriteter som hamnade på Be Here Now i slutändan. Det som hamnade på deras påföljande album, eller ”album”, ska vi inte tala högt om(”Fucking in the bushes”, någon?).

Bröderna Gallaghers ständiga fajter med varandra känner vi ju till, och ”Talk tonight” skrev Noel till Liam i ett sorts försoningsförsök efter att den senare hoppat av en turné vid L.A.-stoppet. Den gavs sedan ut på ”Some might say”-singeln. Om det ändå blivit fler låtar med känslor som i den, istället för jönseri med Beatles– och Dylan-titlar(Lex ”D’you know what I mean”).

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: